Op 20 maart zijn tijdens de jaarlijkse informatiesessie alle ondernemers van het Ricoh reseller-channel geïnformeerd over de programmering van de Ricoh Partner Academy. Alweer het 7e seizoen waarin Ricoh training en certificering borgt en daarmee voor zowel het partnerkanaal als voor de eigen organisatie, sales en service op niveau houdt. Het evenement vond plaats in Ermelo, in de inspirerende ‘Sotto Lounge’ van gastheer Wilco van den Baar.

Veranderend speelveld
De invoering van de nieuwe privacy wetgeving (GDPR) was een van de onderwerpen die aan bod kwam. Wat betekent dit voor bedrijven, maar ook voor klanten? En hoe kan de Ricoh dienstverlening optimaal worden ingezet om klanten te ondersteunen in het managen van de gevolgen van deze nieuwe wetgeving? Marco Diks, Partner Manager Ricoh Nederland presenteerde een boeiende analyse van de veranderende rol van de accountmanager in een dynamische markt en de snel voortschrijdende ‘digitale revolutie’.

Uitbreiding van programma aanbod
Aansluitend daarop werd een inkijk gegeven in de nieuwe opleidingen van de Ricoh Partner Academy voor commerciële medewerkers. Zoals Social Selling, die accountmanagers ondersteunt in een sterke acquisitiestrategie en het opbouwen van duurzame relatienetwerken. De training ‘Zakelijk en klantgericht Schrijven’ brengt de professionele schriftelijke communicatie op een hoger niveau. Mooie aanvullingen op het certificeringsprogramma dat zowel transactionele-, adviserende én strategische verkoopopleidingen biedt.

BOS faciliteert Ricoh Partner Academy
De totale organisatie en dienstverlening van de Ricoh Partner Academy wordt net als voorgaande jaren, door BOS gefaciliteerd. Dat betekent o.a. het ontwikkelen en inrichten van digitale leerplatformen met op maat gemaakte Ricoh product- en propositiemodules, maar ook het verzorgen van een compleet portfolio aan vaardigheidstrainingen. Ook de backoffice is uitbesteed aan BOS. Daarmee heeft Ricoh zich verzekerd van een professionele, efficiënte dienstverlening en een altijd actueel en professioneel opleidingsaanbod.