Open kaart spelen. Wat BOS betreft voorwaarde om tot gedragen (actie)plannen te komen. Want of het nu gaat om strategie, beleid, verandertrajecten of samenwerkingsvormen; je komt alleen verder als je weet hoe de ander er écht in zit. Pas dan kun je acties uitzetten die op medewerking kunnen rekenen. Niet iedereen vindt het echter even makkelijk ‘en plein public’ zijn of haar standpunt, wens of idee ter sprake te brengen. Daarom heeft BOS de Metaplan Workshop ontwikkeld waarbij men in een veilige setting en anoniem, letterlijk open kaart kan spelen.

Gevisualiseerde brainstormsessie

Een Metaplan Workshop is een gevisualiseerde brainstormsessie aan de hand van schriftelijke meningen, antwoorden of ideeën. De focus ligt niet op personen, maar op de issues die ter discussie staan en de denkrichtingen die daarover zijn aangeleverd op anoniem ingevulde kaarten. Een BOS Metaplan Workshop biedt structuur, houdt de snelheid erin, stimuleert besluitvorming en resulteert in een actieplan waar draagvlak voor is.

Metaplan Workshop resultaten

  • Alle deelnemers dragen actief bij aan de discussie
  • Iedereen wordt uitgedaagd mee te denken over de mogelijke oplossing.
  • Visualisatie maakt knelpunten voor iedereen zichtbaar, maar ook de mogelijke oplossingsrichtingen.
  • Eindresultaat: een (actie)plan met verantwoordelijkheden en prioriteiten waar binnen de groep consensus over is bereikt.

Meer weten over deze BOS workshop?

Wij geven u graag meer informatie over deze workshop. U kunt hiervoor uw gegevens achterlaten via het contactformulier of een e-mail sturen. Dan nemen wij snel contact met u op. U kunt ons ook bellen op +31 (0) 341 498 160.

+31 (0) 341 498 160
Contactformulier