Bedrijfsacademies van BOS worden ingericht op basis van ‘blended learning’. Dit begrip duidt op een combinatie van inzet van zowel klassikale programma’s als de inzet van digitale leermiddelen. Bij de inzet van digitale leermiddelen ligt de nadruk op het trainen van (inhoudelijke) kennis. In klassikale trainingen focussen we op het ontwikkelen van vaardigheden. Daarbij stuurt BOS er op dat deelnemers hun kennis getraind hebben vóórdat het klassikale programma start. Op die manier zijn we in staat om trainingen toe te spitsen op de business van onze klanten. Zo leveren we een perfecte maatwerkoplossing voor onze klanten. 

Learning Management System

In het Learning Management System (LMS) van uw bedrijfsacademie komen de deelnemers, coaches en de benodigde studiematerialen online samen. We bouwen aan een bibliotheek waarin we E-learning modules plaatsen waarmee uw medewerkers hun kennis vergroten over uw organisatie, uw producten- en diensten, uw processen en bijvoorbeeld ook uw huisregels, privacybeleid en/of ‘code of conduct’. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een generieke bibliotheek in te zetten waarin een enorme keus aan diverse ‘softskill trainingen’ beschikbaar zijn. Uw medewerkers kunnen zo op elk moment aan hun inhoudelijke kennis werken. Lees hier meer over het LMS van BOS

Naast het LMS zijn er ook mogelijkheden om apps in te zetten in het leerproces. Meer informatie: bezoek BOS Challenge of BOS Reflector

Klassikale training

Kennis alleen is niet voldoende, het gaat erom deze te kunnen vertalen naar concrete commerciële vaardigheden in de praktijk. Daarom kiest BOS voor de combinatie van e-learning met klassikale training. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw mensen over de kennis en (gespreks)kwaliteiten beschikken die nodig zijn om een goed gesprek te kunnen aangaan met hun klanten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze visie op en uitvoering van ‘blended learning’? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.